[Dit is een afbeelding: de Quiz staat onder de tekst]

Test uw begrip van nuances in de engelse taal

Uit onderzoek blijkt keer op keer dat wij Nederlanders het Engels, als tweede-taalsprekers, als beste ter wereld beheersen (bron). Maar begrijpen we de nuance ook altijd?

Viking, leverancier van kantoorbenodigdheden, ontwikkelde een quiz om te toetsen hoe goed Nederlanders de intentie van de Britten begrijpen. Zij vroegen eerst aan Britten wat ze bedoelen als ze bepaalde (vaak voorkomende) uitspraken gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan: ‘See you in bit’, ‘he’s interesting’, ‘not to worry’, etc. Nu wordt in de quiz aan Nederlanders gevraagd wat ze denken dat Engelsen bedoelen bij het gebruik van deze uitspraken.

De nuance van de Engelse taal, met name Brits Engels, is vaak lastig te begrijpen voor Nederlanders. Dit komt doordat Nederlanders als een stuk directer bekendstaan, terwijl Britten over het algemeen als beleefder worden gezien. Dat kan op de werkvloer nog wel eens tot miscommunicatie leiden. Tijdens onze taaltrainingen Engels besteden wij hier veel aandacht aan. Bent u benieuwd hoe u hierin scoort?

powered by Typeform

Bronvermelding: Vikingdirect

Comments are closed.

Beoordeling door klanten: 8,8/10 - 214 beoordelingen