Dé taaltrainer voor zakelijk succes

“Communiceer effectief in een andere culturele omgeving!”

Taalbeleid in jouw internationale organisatie: sleutel tot succes

Je bent je vast bewust van het belang van een efficiënte communicatie met internationale klanten, collega’s en andere relaties. Want een goede internationale communicatie:

verhoogt het onderlinge begrip aanzienlijk;
is zeer effectief;
zorgt voor een veel snellere en betere samenwerking;
en leidt uiteindelijk tot een veel grotere productiviteit.

Lees hieronder verder en vind die sleutel tot succes!

Taalbeleid: profijt van een uitgekiend beleid

Wat levert een taalbeleid jouw organisatie op? Met een goed taalbeleid geef je richting aan de eisen en benodigdheden voor een effectieve en succesvolle internationale communicatie. Een goed taalbeleid betekent: voor elke functie een taalbeleid op maat. Want elke functie stelt zijn specifieke eisen aan de taalvaardigheid van de bijbehorende medewerker.

Bespaar tijd, geld en moeite

Is de beheersing van een buitenlandse taal niet voor elke functie in jouw organisatie een vereiste? Of verschilt het vereiste niveau per functie? Pas je taalbeleid daar dan op aan. Want met een taalbeleid op maat bespaar je tijd, geld en moeite. Bereik met minimale middelen een maximaal resultaat: veel effectiever en succesvoller zakendoen in een internationale omgeving. Hoe je een goed taalbeleid voor elkaar krijgt, zie je hieronder.

Taalbeleid: implementatie en uitvoering op maat

Omdat we bij DNA Languages veel ervaring hebben met dergelijke trajecten, vertellen we graag hoe je profiteert van een goed taalbeleid.

Analyse
We maken eerst een analyse van de benodigde taalvaardigheid voor de diverse functies. We gaan daarbij uit van de gestandaardiseerde (Europese) taalniveaus en bekijken welke taal op welk niveau bij welke functie hoort.

Nulmeting taalvaardigheid
Als dit traject is afgerond, onderzoeken we de taalvaardigheid van elke medewerker afzonderlijk die daarvoor in aanmerking komt. Dat doen we in een uitgebreide intake met een intakeformulier, een schriftelijke opdracht (het liefst aan de hand van een casus, afkomstig uit de eigen werkomgeving en praktijk) en een gesprek. Ten slotte koppelen we het taalniveau van de medewerker aan de Europese standaard. Zo komen we tot een goed gefundeerde nulmeting.

Incompany taaltraining op maat
Aan de hand van deze nulmeting en het gewenste taalvaardigheidsniveau ontwikkelen we vervolgens een taaltraining. Dat doen we helemaal op maat. Aangepast aan de specifieke functie, de daarbij behorende taalvaardigheidseisen en volledig afgestemd op de behoeften van de medewerker. De input van de opdrachtgever en de deelnemer is in deze fase van groot belang, want die maakt de training zeer toegespitst en effectief. Wij verzorgen al onze trainingen incompany. Dat scheelt cursisten een hoop tijd.

Meetbare resultaten
En omdat we de resultaten ook nu weer koppelen aan de Europese standaarden, is de effectiviteit van de taaltraining goed meetbaar. Handig, toch? Zo weet je precies wat de investering oplevert.

WORKSHOPS CULTURAL AWARENESS

Als extra mogelijkheid bieden we je een cultuurtraining. Met onze workshops cultural awareness bereik je het ultieme effect, het puntje op de i. Voorkom misverstanden en onbedoelde beledigingen in de verbale én non-verbale communicatie in jouw organisatie en profiteer van een nóg groter zakelijk succes. Dat kan met een van de workshops die DNA Languages aanbiedt in samenwerking met Cultures Connect.

Cultures Connect DNA Languages

Want zo krijg je beter inzicht in de eigen cultuur en ontwikkel je gevoel en begrip voor mensen met andere culturele achtergronden. Op een manier die aanspreekt: interactief, creatief, efficiënt en effectief.

Meer weten?

Bel of mail met Anneke Siemons. Zij informeert je vrijblijvend over de mogelijkheden.

Meer informatie?

Brochure DNA Languages
Lees onze brochure Offerte aanvragen Aanmelden nieuwsbrief Bel mij terug

Anneke Siemons - DNA LanguagesWij helpen je graag bij het kiezen van de juiste taaltraining. Bel met onze trainingsadviseur Anneke Siemons en ontvang vrijblijvend een persoonlijk trainingsadvies op maat.

070-5121246

Waarom DnA languages?

100% maatwerk
Kleinschaligheid
Flexibiliteit
Interactieve en creatieve lesvormen
Communicatieve methode
Hoge effectiviteit
Alleen de allerbeste docenten
Met gegarandeerd succes

En dit zeggen anderen over ons…

Beoordeling door klanten: 8,8/10 - 214 beoordelingen