TREND: KENNIS VAN EEN VREEMDE TAAL STEEDS VAKER VEREIST

Voor 21% van de vacatures in Nederland is kennis van een of meerdere vreemde talen een vereiste, stelt recruitmentorganisatie Walters People. Deze organisatie analyseerde onlangs de gegevens van Jobfeed en onderzocht naar welke talen werkgevers het meest op zoek waren gedurende het afgelopen jaar.

Engelse taalvaardigheden zijn bijvoorbeeld vereist voor functies in klantenservice, accountmanagement en in sales. Ook voor projectleiders, administratief medewerkers en voor functies in de transportsector is een goede beheersing van de Engelse taal vaak een must. Voor technische beroepen blijken adequate vaardigheden in het Duits juist belangrijk te zijn. Frans, Spaans en Italiaans volgen direct daarna als meest gevraagde vreemde talen door werkgevers.

Om aan deze groeiende vraag tegemoet te komen, bieden wij incompanytrainingen aan in 6 moderne talen. Dat doen we helemaal op maat. Voor elke functie, branche en niveau zijn niet alleen verschillende talen van belang, maar variëren ook de gevraagde vaardigheden. Denk aan het gebruik van specifieke woorden en termen en vooral aan de wijze van communiceren: mondeling en/of schriftelijk. Dit is voor elke functie in elke branche anders.

Meer weten? Lees het volledige artikel.

Comments are closed.

Beoordeling door klanten: 8,8/10 - 214 beoordelingen