Je lichaamstaal verraadt wat je denkt en hoe je je voelt. Zit je lekker in je vel? Voel je je op je gemak? Lichaamstaal is iets waarin je je vaak onbewust uit. Deze zomer werd ik mij daar extra bewust van. Onze zomervakantie verliep namelijk anders dan gepland. Het begon in mijn geliefde Frankrijk en eindigde met een klaplong in het ziekenhuis in Frankrijk en later in het LUMC in Leiden.

Een verblijf in een Frans ziekenhuis was een goede test van mijn kennis van de Franse taal. Gelukkig ging dat prima, maar over mijn gebaren moest ik wel even goed nadenken.

Toen de arts vroeg of het goed met me ging, wilde ik de bekende O of ‘de ring’ met mijn vingers maken. In Nederland betekent dit ‘oké’, heerlijk’, ‘lekker’ of ‘perfect’. Maar kijk uit in sommige andere landen. Want in Rusland, Brazilië en Turkije is dit signaal een belediging. In Tunesië, België en Frankrijk betekent het ‘niks’ of ‘niks waard’. Maak je dit gebaar in Japan, dan bedoel je er geld of munten mee. En in sommige mediterrane landen geef je je gesprekspartner te kennen dat zijn vrouw vreemdgaat. Ik kijk dus wel uit met mijn gebaren, al ben ik wel heel benieuwd naar de verschillende reacties die dit teken zou oproepen.

Enfin, in dat Franse ziekenhuis realiseerde ik mij net op tijd dat ik beter mijn duimpje omhoog kon steken.

Gelukkig gaat het inmiddels wat beter met me en kan ik binnenkort weer aan de slag. Maar op dit moment doe ik het nog even wat rustiger aan. Met een topteam van trainers en de hulp van mijn onvolprezen assistente Marleen heeft alles gelukkig weinig invloed gehad op de trainingen en de organisatie. Ziek zijn in de vakantieperiode is met het oog op het werk dan ook eigenlijk best een goede timing ;-).

Bij DNA Languages geven wij taaltrainingen in Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Lichaamstaal is geen aparte training, maar wij nemen deze uiteraard altijd mee in de trainingen. In de workshop cultuurtraining komt lichaamstaal uitgebreider aan bod.

Juist omdat ik nu even wat rustiger aan doe, heb ik genoeg tijd voor nieuwe ideeën en het maken van nieuwe plannen voor onze trainingen. Heeft u ook plannen voor een nieuwe training? Voor uzelf of voor uw team?

Wilt u weten hoe het ervoor staat met uw taalniveau? En wilt u een aanbod dat precies is afgestemd op uw situatie?

Neem dan contact met ons op voor een inventarisatie. Voor u, uw afdeling of uw organisatie. Vervolgens doen wij u een trainingsaanbod op maat. Zo weet u precies waar u staat en komt u niet voor verrassingen te staan.

Bel mij direct op 070 5121246 en maak een afspraak. Ik geef u graag vrijblijvend meer informatie.

Deel deze blog alstublieft met uw relaties. Ik ben u dankbaar!

Met vriendelijke groet,

Anneke Siemons

Comments are closed.

Beoordeling door klanten: 8,8/10 - 214 beoordelingen