En toen moest je werk in het Engels…

Twee zoons verslingerd aan hun smartphone en tablet. Als moeder had ik daar zo mijn twijfels over. Straks groeien ze er nog aan vast, dacht ik soms. We hebben er heel wat discussies over gevoerd.

Maar toch… Al dat gamen en kijken van filmpjes (vaak in het Engels) heeft positief uitgewerkt. Want ze schudden een gesprek in het Engels zo uit hun mouw. Ze worden al een groot deel van hun leven ondergedompeld in het Engels en gebruiken de taal van jongs af aan. En daar plukken ze de vruchten van.

Voor jou is dat misschien anders. Bijvoorbeeld doordat je van een andere generatie bent. Dan werd je op jonge leeftijd nog niet zo omringd door het Engels. Ja, op school heb je waarschijnlijk wel Engels geleerd. En in een vervolgopleiding kwam het misschien ook nog een beetje aan bod. Dus op reis ging het allemaal best aardig met je Engels. Ook het verstaan lukte over het algemeen nog wel. Geen problemen dus.

Maar toen kwam de dag dat een internationale holding de organisatie waarin je werkte, overnam. Of dat je door de globalisering steeds meer buitenlandse collega’s kreeg. Bovendien had je meer en meer te maken met buitenlandse businesspartners of klanten. Met andere woorden: het Engels werd steeds meer de voertaal. En daardoor werd je eigenlijk gedwongen om in het Engels te communiceren.

Maar dat ging je niet zo makkelijk af. Waar je vroeger helemaal op je plek zat in je werk, merkte je dat onzekerheid de kop op stak bij je. Want in ieder overleg waar Engels werd gesproken, wilde je wel iets zeggen. Maar je was bang dat je uitspraak of grammatica niet goed was. En terwijl je vroeger overkwam als een krachtige persoonlijkheid, leek je nu eerder verlegen. En daarbij werd je ook nog eens minder productief. Want alles kostte nu zoveel meer tijd en moeite. Iedere e-mail (die je nu ook ineens in het Engels moest schrijven) schreef en herschreef je een paar keer voordat je hem durfde te versturen.

***

Herken jij jezelf in dit verhaal? Niet fijn, hè?! Maar daar is echt iets aan te doen! En weet vooral ook dat je niet de enige bent die zich onzeker voelt. Een groot deel van de deelnemers aan onze trainingen Business English deelt deze ervaring. En het leuke is: na, en zelfs al tijdens, hun deelname aan een van onze trainingen is hun Engels aantoonbaar verbeterd. Cursisten voelen zich snel zekerder in de Engelse taal en nemen algauw als vanouds deel aan het werkproces. In het Engels! Dat zorgt voor enorme opluchting en veel meer efficiëntie in hun werk.

In onze trainingen werken we met situaties die zich voordoen in jouw eigen werkomgeving. We werken met voorbeelden uit jouw eigen praktijk: e-mails die je moet versturen, de presentatie die je moet voorbereiden, vergaderen, telefoneren, van alles komt aan bod. Helemaal op maat voor jouw specifieke werkomgeving. We behalen daar heel goede resultaten mee.

Lijkt jou dat ook een fijne insteek? En wil jij je ook zekerder voelen tijdens je werk? Bel me gerust op nummer 070 5121246. Ik geef je graag meer informatie. Je zit nergens aan vast. Aan jou de beslissing of ook jij met ons in zee gaat.

Wat onze klanten zeggen?

-Voor mijn werkzaamheden in een B2B-omgeving wilde ik een betere beheersing van de Engelse taal ontwikkelen, zodat ik mij comfortabeler voel om de taal te spreken (betere woordenschat) en minder grammaticale foutjes maak in het schrijven van bijv. e-mails. Dat is gelukt door de trainingen in een klein groepje met collega’s bij DNA Languages onder de bezielende leiding van Mallika.

-Learning by doing. Michelle heeft een plezierige manier van trainen en een oprechte interesse in je vakgebied, waardoor de gesprekken gaan over de dagelijkse praktijk en je die woorden leert die je ook gelijk kunt toepassen. Het heeft mij geholpen om met veel meer vertrouwen te communiceren in het Engels in een zakelijke omgeving.

-Ik vond dit een heel goede training. De één op één gesprekken zijn heel intensief maar daardoor ook heel effectief. Ik kon zelf aangeven wat ik wilde leren. Het was met docente Robyn heel prettig samenwerken; ik voelde me gelijk op m’n gemak. Ik weet nu wat mijn valkuilen zijn en hoe deze kan voorkomen. Mijn doel was om meer zelfvertrouwen te krijgen bij het Engels spreken en dat is zeker gelukt!

Heb ik je interesse gewekt en wil je meer weten? Bel mij direct op 070 5121246. In elk geval: succes met al je bezigheden en tot de volgende keer!

Comments are closed.

Beoordeling door klanten: 8,8/10 - 214 beoordelingen