Heeft u al goede voornemens voor 2019? Het is er de tijd voor, zo halverwege deze laatste maand van het jaar. Met het maken van die goede voornemens zijn we snel klaar, maar ze ook echt uitvoeren is vaak een ander verhaal. Daar loop ik zelf ook wel eens tegenaan. Geregeld komt er door gebrek aan tijd niets van onze plannen terecht, druk als we zijn.

Maar niet getreurd, want…

Staat het leren of verbeteren van een vreemde taal op uw lijstje voor 2019, dan heb ik goed nieuws voor u. Lees gauw verder.

Zeker als u een baan heeft in het buitenland of in eigen land de communicatie met uw internationale collega’s en klanten wilt verbeteren, doet u met uw voornemen een slimme zet.

Of twijfelt u nog en vraagt u zich af of het leren of verbeteren van een taal wel haalbaar is? Want googel maar eens. Dan komt u erachter dat zoiets doorgaans honderden uren kost. En naarmate uw taalniveau stijgt, heeft u meer inspanning nodig om het volgende niveau te bereiken. Best lastig als u dat moet inpassen in uw beschikbare tijd.

Gebrek aan tijd? Zo lossen we dat op

Want doordat we onze trainingen helemaal op maat maken en de huiswerkopdrachten bestaan uit taken die u toch al moest doen, kunnen we het aantal uren enorm comprimeren. Zo snijdt het mes aan twee kanten: het werk gaat door en tegelijkertijd verbetert u uw taalvaardigheid.

Bovendien geven we u talloze tips en tricks waarmee u het leren van de nieuwe taal kunt inbedden in uw dagelijks leven, zonder dat het u veel extra tijd kost.

De snelheid waarmee u vooruitgang boekt, hangt af van een aantal factoren. Ik noem er een paar:

  • uw huidige taalniveau;
  • uw motivatie en inzet;
  • uw moedertaal;
  • de taal van uw keuze; Nederlands en Engels zijn bijvoorbeeld nauwer aan elkaar verwant dan aan Spaans. En hoe nauwer zo’n verwantschap tussen de vreemde taal en uw moedertaal, des te makkelijker en sneller u die vreemde taal leert of verbetert;
  • de mate waarin u in contact bent met de taal die u leert. Bij DNA Languages maken wij vooraf altijd een inschatting van de benodigde tijd om het afgesproken leerdoel te behalen. Zo weet u wat u kunt verwachten.

Extra voordeel in groepstrainingen

Met grote regelmaat geven wij trainingen aan groepen. Gezamenlijk werken aan een gemeenschappelijk doel verhoogt namelijk de motivatie. Deelnemers sporen elkaar aan en praten onderling vaker in de doeltaal, ook buiten de trainingen om. Daarbij blijkt dat ze minder bang zijn om fouten te maken en dat komt de vorderingen absoluut ten goede, zo is de ervaring. Vaak is de keuze voor een groepstraining dan ook snel gemaakt.

Kiest u voor een van onze taaltrainingen?

Dan maken we na een persoonlijk gesprek en een uitgebreide analyse een plan van aanpak. Voor u, uw afdeling of uw hele organisatie. Een realistisch plan met goed haalbare doelen binnen een afgesproken tijdspad.

We kunnen u ook adviseren bij het maken van afspraken tussen werknemer en werkgever. Wie betaalt? In wiens tijd valt de training? Wat is gebruikelijk?

Gaat u uw goede voornemen waarmaken in 2019?

En wilt u meer weten?

Bekijk onze site of bel mij direct op 070 5121246 en maak een afspraak. Ik geef u graag vrijblijvend meer informatie.

Tot slot

Herinnert u zich mijn vorige brief waarin ik schreef over mijn zomer vol gekwakkel? Ik laat u nu graag weten dat het weer goed gaat met mijn gezondheid. Als vanouds ben ik weer volop en met veel plezier aan het werk.

Ik wens u van harte veel gezelligheid in deze laatste maand van het jaar en alvast veel geluk en gezondheid in 2019!

Deel deze blog alstublieft met uw relaties. Ik ben u dankbaar!

Met vriendelijke groet,

Anneke Siemons

Comments are closed.

Beoordeling door klanten: 8,8/10 - 214 beoordelingen